Google


 

 

Szakdolgozat (BSc), Diplomadolgozat (MSc) és PhD téma-javaslatok

az Élelmiszeripari Műveletek és Gépek Tanszéken

(2020/2021)

Dr. BÁNVÖLGYI SZILVIA
BSc:
1) Rozmaring felhasználási lehetőségei, értékes komponensek kinyerése
2) Zöldség- és gyümölcslé alapú, egészségvédő hatással rendelkező termékek gyártásának műveleti és technológiai fejlesztése és a keletkező melléktermékek hasznosítása
3) Értékes komponensek kivonása brokkoli csírából
4) Értékes komponensek kivonása céklahéjból mikrohullámú extrakció segítségével
5) Növelt antioxidáns tartalmú joghurt előállítása céklalé kivonat felhasználásával kevert típusú joghurtok esetében Társtémavezetők - A. Csighy; Dr Bánvölgyi Sz.
MSc: A teve tejsavbaktérium közösségének vizsgálata (Dr. Csernus Olívia)
CSIGHY ATTILA
1.) Növelt antioxidáns tartalmú joghurt előállítása céklalé kivonat felhasználásával kevert típusú joghurtok esetében Társtémavezetők - Dr A. Nath ; Dr Bánvölgyi Sz.
2.) Saláta dresszing előállítása Tofu gyártás során keletkező melléktermék (víz) felhasználásával Társtémavezetők - Dr A. Nath ; Dr Koris. A.
Dr. GÁSPÁR IGOR
1) Membránszűrési áramlási viszonyok meghatározása (beépített spirál-típusú statikus keverő esetében)
2) 3D nyomtatott termék tervezése, alkalmazása az élelmiszeriparban (Fusion 360)
3) Élelmiszeripari műveletek automatizálása (Arduino elektronika)
KLOSZ KATALIN
1) Termesztett nagygombák beta-glükán tartalmának meghatározása (ttv: Kovács Zoltán)
Dr. KORIS ANDRÁS
BSc
1. Mikrokapszulázás (ttv: Asma Yakdhane)
2. Részecskék karakterizálása
MSc
1. Tejfehérjék tiszítása membrántechnikával és kromatográfiával.
2. Gyártási technológiák számítógépes modellezése, optimalizálása, összehasonlítása
PhD
1. Stabil mikrokapszula falanyagok fejlesztése és a hatóanyag felszabadulás optimalizálása
Dr. KOVÁCS ZOLTÁN
BSc
1) Termesztett nagygombák beta-glükán tartalmának meghatározása (ttv: Klosz Katalin)
2) Grapefruitmag kivonatok antimikrobális hatásának értékelése és felhasználási lehetőségeinek áttekintése (ttv: dr Harsányi Zita)
3) Papaver somniferum L. hatóanyagainak extrakciója (ttv: Kőszegi Lászlóné)
MSc
1) Termesztett nagygombák beta-glükán tartalmának meghatározása (ttv: Klosz Katalin)
2) Enzimes galakto-oligoszacharid termelés modellezése (co-supervisor: Teng Cao)
3) Papaver somniferum L. hatóanyagainak extrakciója (ttv: Kőszegi Lászlóné)
Dr. KŐSZEGI LÁSZLÓNÉ
Papaver somniferum L. hatóanyagainak extrakciója (ttv: Kovács Zoltán)
MOLNÁR MÁTÉ ANDRÁS
A pervaporáció fejlődése az élelmiszer- és a vegyipar területén
Dr. VATAI GYULA
1) Rozmaring felhasználási lehetőségei, értékes komponensek kinyerése

 

 
Kezdőlap English