Utolsó frissítés: 2023.08.06 21:40
Élelmiszeripari M�veletek I.
A tárgy célja a hidrodinamikai és mechanikai műveletek alapelveinek és a berendezések kiválasztási szempontjainak megismertetése, valamint a berendezések méretezési módjainak elsajátítása. Témakörök: fluidumok áramlása csővezetékben, keverés, ülepítés, centrifugálás, áramlás töltött oszlopokban, fluidizáció, pneumatikus szállítás, szűrés, centrifugális szűrés, membránszűrés, préselés, aprítás, szitálás.
Dr. Koris András
ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK:
- A tárgyat az veheti fel, aki a Gépészeti alapismeretek tárgyat teljesítette (vagy legalább aláírása van belőle).
- A letölthető előadásanyag vázlatosan tartalmazza csak a definíciókat, képleteket, ábrákat, a teljes megértéshez nagyon ajánlott az előadás meghallgatása.
- AJÁNLOTT IRODALOM a neten (nem tartalmaz minden szükséges ismeretet, korlátozottan használható): http://technologia.chem.elte.hu/hu/muvelettan/Vegyipari_Muvelettan_teljes.pdf
- VEGYIPARI MŰVELETEK 1 BME HALLGATÓI JEGYZET:
- bmekornyesz.hu/sqlatm/dl.php?....pdf.
- Online gyakorlási lehetőség: középiskolai szintű Élelmiszeripari Műveletek tananyag és tesztek itt találhatók.
- A tárgy megértéséhez bizonyos fizikai törvények ismerete elengedhetetlen. Amennyiben szeretné frissíteni ilyen irányú tudását, fizika könyvet hozzá itt talál. Az ajánlott, átnézendő fejezetek a következők: 1.1-től 1.5-ig, 2.1-től 2.6-ig, 2.10, 2.12, 2.13-től 2.17-ig.
Véletlenszám generátor tételhúzáshoz
További információ az eLearning szie rendszerében.
Ponthatárok:
100 pontos (ÖSSZ %) pont határok:
86-100 % jeles
76-85 % jó
61-75 % közepes
51-60 % elégséges
50 % alatt elégtelen

Fájl neve | Let. | Méret | Felt.dát. |
hf1.pdf |
152 kb |
2023.Aug.06 21:40 |
szures_egyenes_raillesztes.pdf |
255 kb |
2023.Aug.06 21:40 |