Google


Mértékegységek átváltása

Szótár:

Matek:

Utolsó frissítés: 2020.03.02 09:41

 

 

Élelmiszeripari M�veletek I.

A tárgy célja a hidrodinamikai és mechanikai műveletek alapelveinek és a berendezések kiválasztási szempontjainak megismertetése, valamint a berendezések méretezési módjainak elsajátítása. Témakörök: fluidumok áramlása csővezetékben, keverés, ülepítés, centrifugálás, áramlás töltött oszlopokban, fluidizáció, pneumatikus szállítás, szűrés, centrifugális szűrés, membránszűrés, préselés, aprítás, szitálás.

 

Dr. Koris András

 

 

 

 

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK:

  • A tárgyat az veheti fel, aki a Gépészeti alapismeretek tárgyat teljesítette (vagy legalább aláírása van belőle).
  • A letölthető előadásanyag vázlatosan tartalmazza csak a definíciókat, képleteket, ábrákat, a teljes megértéshez nagyon ajánlott az előadás meghallgatása.
  • AJÁNLOTT IRODALOM a neten (nem tartalmaz minden szükséges ismeretet, korlátozottan használható): http://technologia.chem.elte.hu/hu/muvelettan/Vegyipari_Muvelettan_teljes.pdf
  • VEGYIPARI MŰVELETEK 1 BME HALLGATÓI JEGYZET:
  • bmekornyesz.hu/sqlatm/dl.php?....pdf.
  • Online gyakorlási lehetőség: középiskolai szintű Élelmiszeripari Műveletek tananyag és tesztek itt találhatók.
  • A tárgy megértéséhez bizonyos fizikai törvények ismerete elengedhetetlen. Amennyiben szeretné frissíteni ilyen irányú tudását, fizika könyvet hozzá itt talál. Az ajánlott, átnézendő fejezetek a következők: 1.1-től 1.5-ig, 2.1-től 2.6-ig, 2.10, 2.12, 2.13-től 2.17-ig.

Véletlenszám generátor tételhúzáshoz

További információ az eLearning szie rendszerében.  

 


 

Ponthatárok:

100 pontos (ÖSSZ %) pont határok:

86-100 % jeles

76-85 %  

61-75 %   közepes

51-60 %   elégséges

50 % alatt elégtelen

 

 

 

 

 

Fájl neveLet.MéretFelt.dát.
hf1.pdf
152 kb 2020.Mar.02 09:42
szures_egyenes_raillesztes.pdf
255 kb 2019.Sep.04 11:56
Kezdőlap English