![]() |
||||||||||||||||||||||||||
Utolsó frissítés: 2019.09.04 11:56 Élelmiszeripari Mveletek 4Kedves Hallgatók!
Élelmiszeripari mveletek IV. tematika: Szakaszos rektifikáló oszlop méretezése R = áll. esetén (elmélet+számolás). Szakaszos rektifikáló oszlop méretezése xD = áll. esetén (elmélet+számolás). Adszorpciós elméletek (elmélet). Adszorpció megvalósítási módjai: egyen- és ellenáramú mvelet (elmélet+számolás). Nyugvóágyas adszorber méretezése, zónavándorlás (elmélet+számolás). Energiatakarékossági megoldások konvektív szárításnál (elmélet+számolás). Szuperkritikus extrakció: alapfogalmak (P, T diagram, fluid állapot) (elmélet). Szakaszos szuperkritikus extraktor folyamatábrája, ábrázolás T - S diagramban (elmélet). A szuperkritikus extrakció alkalmazása: kávé koffeinmentesítése (elmélet). Abszorpciós anyagátadás, közepes hajtóer egyen- és ellenáramú mveletnél (elmélet+számolás). Átviteli egységszám (elmélet+számolás). Átviteli egységmagasság (elmélet+számolás). Elárasztási (fulladási) sebesség töltött tornyokban (elmélet+számolás). Ellenáramú abszorber méretezése: átmér és magasság számítása (elmélet+számolás).
Ajánlott irodalom:órai, kézzel írott jegyzet Fábry: Vegyipari gépek és mveletek III. Tankönyvkiadó (1989) Sattler: Termikus szétválasztási mveletek. Mszaki könyvkiadó (1990) Fábry: Élelmiszeripari eljárások. Mezgazda Kiadó (1995) Fonyó-Fábry: Vegyipari mvelettani alapismeretek, Nemzeti Tankönyvkiadó (1998)
Gyakorló feladatokat letölthetnek errl az oldalról!
|