 Mértékegységek átváltása
Szótár:

Matek:

|
Utolsó frissítés: 2019.09.04 11:56
Számítógépes Rendszertervezés
A tárgy keretein belül a hallgatók elsajátítják az élelmiszer- és biotechnológiai rendszerek mszaki, technológiai és gazdasági modellezését a SuperPro Designer szoftveren keresztül, valamint az elkészült modellel képesek lesznek kísérleteket végrehajtani (szimulálni) és a rendszert adott szempont alapján optimalizálni.
ÓRATERV a 2015/2016 tanév 2. félévére
- Feb. 17.: Alapok 1. Az élelmiszer és biotechnológiai rendszerek tervezése. A SuperPro Designer szerepe, jelentsége egy projekt életében. A SuperPro Designer bemutatása (anyagok definiálása, mveleti beállítások példán keresztül.) dr. Koris András
- Feb. 24.: Alapok 1. Az élelmiszer és biotechnológiai rendszerek tervezése. A SuperPro Designer szerepe, jelentsége egy projekt életében. A SuperPro Designer bemutatása (anyagok definiálása, mveleti beállítások példán keresztül.) dr. Koris András
- Márc. 2.: Folytonos technológiák alapjai egy margarin gyártási példán keresztül. dr. Koris András
- Már. 9.: Reakciók modellezése: gyümölcs feldolgozás (szakaszos pálinka elállítás fermentációval) dr. Koris András
- Már. 16.: Alapok 2: Gazdasági beállítások és kiértékelés. Szakaszos technológiák alapjai: margarin gyártás modellezése dr. Koris András
- Már. 23.: Gyümölcs feldolgozás modelljének optimalizálása: kísérletek tervezése és kiértékelése gyakorlatban a Statistica programban (ism.). dr. Koris András
- Már. 30.: Technológia modellezés, Távoli szerveren futó SuperPro Designer modell elérése és használata dr. Koris András
- Ápr. 6.: Vízminségi alapfogalmak, jogszabályok, szennyvíztisztítási mveletek és folyamatok dr. Kutics Károly
- Ápr. 13.: Szennyvíztisztítási folyamat tervezése biomérnöki alapokon Superpro Designer-rel dr. Kutics Károly
- Ápr. 20.: Biotechnológiai folyamatok tervezése: Stacionárius és dinamikus modellek dr. Kutics Károly
- Ápr. 27.: Technológia modellezés és optimalizálás dr. Koris András
- Máj. 4.: Technológia modellezés és optimalizálás dr. Koris András
- Máj. 11.: Élelmiszertechnológia tervezés, üzemlátogatás dr. Koris András
- Máj. 18. Önálló projekt leadása, konzultáció dr. Koris András
Számonkérés: önálló projekt kidolgozása az utolsó óráig (május 18)
ÓRATERV a 2014/2015 tanév 2. félévére
- Feb. 11.: Alapok 1. Az élelmiszer és biotechnológiai rendszerek tervezése. A SuperPro Designer szerepe, jelentsége egy projekt életében. A SuperPro Designer bemutatása (anyagok definiálása, mveleti beállítások példán keresztül.) dr. Koris András
- Feb. 18.: Folytonos technológiák alapjai egy margarin gyártási példán keresztül. dr. Koris András
- Feb. 25.: Alapok 2: Gazdasági beállítások és kiértékelés. Szakaszos technológiák alapjai: margarin gyártás modellezése dr. Koris András
- Már. 4.: Reakciók modellezése: gyümölcs feldolgozás (pálinka elállítás fermentációval) dr. Koris András
- Már. 11.: Gyakorlat 1. Albert Krisztina
- Már. 18.: Gyümölcs feldolgozás modelljének optimalizálása: kísérletek tervezése és kiértékelése gyakorlatban a Statistica programban (ism.). dr. Koris András
- Már. 25.: Technológia modellezés, Távoli szerveren futó SuperPro Designer modell elérése és használata dr. Koris András
- Ápr. 1.: Vízminségi alapfogalmak, jogszabályok, szennyvíztisztítási mveletek és folyamatok dr. Kutics Károly
- Ápr. 8.: Tavaszi szünet
- Ápr. 15.: Szennyvíztisztítási folyamat tervezése biomérnöki alapokon Superpro Designer-rel dr. Kutics Károly
- Ápr. 22.: Szennyvíztisztítási folyamat tervezése biomérnöki alapokon Superpro Designer-rel dr. Kutics Károly
- Ápr. 29.: Biotechnológiai folyamatok tervezése: Stacionárius és dinamikus modellek dr. Kutics Károly
- Máj. 6.: Technológia modellezés és optimalizálás dr. Koris András
- Máj. 13. Élelmiszertechnológia tervezés, üzemlátogatás dr. Koris András
- Máj. 20. Számonkérés (ZH - azaz helyben, órán megoldandó feladat) dr. Koris András
ÓRATERV 2013/2014 2 félév:
- Feb. 5.: Alapok 1: A számítógéppel történ élelmiszer-, bio-, vegyi-, gyógyszer-technológiai rendszerek tervezése. Modell rajzolás a SuperPro Designerrel, anyagok definiálása, mveleti beállítások (példán keresztül.) K.A.
- Feb. 12.: Folytonos technológiák: margarin gyártás modellezése K.A.
- Feb. 19.: Alapok 2: Gazdasági beállítások és kiértékelés. Szakaszos technológiák: margarin gyártás modellezése K.A.
- Feb. 26: Reakciók modellezése: gyümölcs feldolgozás (pálinka elállítás fermentációval) K.A .
- Már. 5.: Gyakorlat 1 A. K.
- Már. 12.: Gyümölcs feldolgozás modelljének optimalizálása: kísérletek tervezése és kiértékelése gyakorlatban a Statistica programban (ism.). K.A.
- Már. 19.: Technológia modellezés, Távoli szerveren futó SuperPro Designer modell elérése és használata K.A.
- Már. 26.: Technológia modellezés és optimalizálás K.A.
- Ápr. 2.: Szennyvíz tisztítás és biotechnológiák tervezése K.K.
- Ápr. 9.: Szennyvíz tisztítás és biotechnológiák tervezése K.K.
- Ápr. 16.: Szennyvíz tisztítás és biotechnológiák tervezése K.K.
- Ápr. 23.: Tavaszi szünet
- Ápr 30.: Szennyvíz tisztítás és biotechnológiák tervezése K.K.
- Máj. 7. Élelmiszertechnológia tervezés, üzemlátogatás K.A.
- Máj. 14. Számonkérés (ZH - azaz helyben, órán megoldandó feladat)
szi félév 2012/2013
- Szept. 19.: Alapok 1: A számítógéppel történ élelmiszer-, bio-, vegyi-, gyógyszer-technológiai rendszerek tervezése. Modell rajzolás a SuperPro Designerrel, anyagok definiálása, mveleti beállítások (egy RO példán keresztül.) oktató: dr. Koris András.
- Szept. 26.: Gyümölcs feldolgozás modellezése (fermentációval) K.A.
- Okt. 3.: Alapok 2: Gazdasági beállítások, kísérlet tervezés és annak kivitelezése. Alapok 3: Kísérlet kiértékelés a Statistica programban (ism.). K.A.
- Okt. 10.: Gyümölcs feldolgozás modelljének optimalizálása, a gyakorlati tervezési adatok összegyjtése. Növényolaj feldolgozó és finomító tervezése K.A .
- Okt. 17.: Szennyvíz tisztítás és biotechnológiák tervezése, oktató: dr. Kutics Károly.
- Okt. 24.: Növényolaj feldolgozás és finomítás folyt. K.A.
- Okt. 31.:Tejipari modellezés, biodízel elállítás K.A.
- Nov. 7.: Szennyvíz tisztítás és biotechnológiák tervezése K.K.
- Nov. 14.: Szennyvíz tisztítás és biotechnológiák tervezése K.K.
- Nov. 21.: Szennyvíz tisztítás és biotechnológiák tervezése K.K.
- Nov. 28.: Szennyvíz tisztítás és biotechnológiák tervezése K.K.
- Dec. 5. : Citromsav gyártás modellezése K.A.
- Dec. 12.: Számonkérés (önálló projekt prezentálása)
LETÖLTÉSEK
Angolnyelv online videó kurzus:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLsIh1hY09LKAs9CvBGQyFzd4UhVtTYgFM
A www.intelligen.com honlapon regisztráció után letölthetk a demók, kézikönyvek és help fileok.
Vagy katt az alábbi linkekre
SuperPro Designer 9.0 kézikönyv (angol) ide kattintva letölthet
Idkorlátos, demo verzió (v9.0) ide kattintva letölthet
A v8.0 32bit help mködéséhez szükséges (a file-t le kell tölteni és a telepítési mappába kitömöríteni, a régi chm-et felül kell írni)
v9 helpfile

Fájl neve | Let. | Méret | Felt.dát. |
004 pálinka2012_okt_órai_félkész.spf |
114 kb |
2019.Sep.04 11:56 |
Számítógépes Rendszertervezés beadandó feladatok2012_2013.pdf |
66 kb |
2019.Sep.04 11:56 |
TervFeladatok Kutics20122013.pdf |
49 kb |
2019.Sep.04 11:56 |
kövrend.doc |
27 kb |
2019.Sep.04 11:56 |
|